Saturday, 23 June 2012

Jag använder ordet "vagina" en massa gånger i den här bloggen.

Detta blir ett inlägg i stor utsträckning menad för det engelska språket.

Femfresh verkar vara i blåsväder. Bra, säger jag. Femfresh skall vara i blåsväder. Det är fullkomligt skandalöst att ha en produkt som påstår att vaginan luktar illa eller är ofräsch i sitt naturliga tillstånd, i och av sig själv. Varför skulle den vara äcklig nu då? Är det så att man har en ofräsch vagina är det för att man har jävligt bristande hygien, och då är det inte så att man behöver parfymerade kemikalier därinne, utan bara att man duschar ett par gånger i veckan. Luktar den fortfarande illa skall man gå till doktorn för då har man förmodligen en infektion.

Naturligtvis är jag inte så dum att jag tror att Femfresh tvingar folk att köpa sin produkt. Kvinnor och flickor handlar vaginal deoderant och vaginala uppfräschningsprodukter för att de tror att de behöver dom. Hade det varit så att folk inte trodde att vaginan luktar illa hade man inte handlat parfym för att dölja den ökända fiskstanken (som f.ö. så gott som uteslutande händer enbart när damen i fråga har pH-problem eller bakterieproblem, och alltså kan bli värre av joxande med kemikalier och dofter).

I vilket fall som helst så verkar det som att det här företaget som gjort sig en förmögenhet på kvinnors könsorgan inte kan förmå sig till att skriva eller säga ordet "vagina". Till och med ordet är väl för smutsigt för att tas i mun av dessa blomsterdoftande kostymnissar, så istället har man gjort en lista med de minst vanliga synonymerna för vagina och använt dom, ord som "kitty" och "froo froo". Eller "mini" (vilken är maxin?).

Nu i veckan använde en politiker i Michigan ordet "vagina" i sitt debatt-tal om abortfrågan, och blev utkastad av en grupp (antagligen) sexuellt frustrerade herrar som svar till det vulgära ordvalet. En i mitt huvud illröd, stammande viktoriansk herre blev så generad av ordet att han kommenterade till pressen att han aldrig skulle kunna använda det ordet inför damer. Dom är ju lite sådana där i Amerika, tydligen. Lite gammaldags. Men det får en ju att fundera på vilket ord man skall använda om man vill vara klinisk numera, om "vagina" och "cunt" har samma otrevliga klang i det engelska örat. Det är en kroppsdel, en kvinnlig kroppsdel, och det är ingenting att skämmas över. Vaginan, hurra!

No comments:

Post a Comment

Jag blir så glad när ni kommenterar. Jag älskar uppmärksamheten och suger upp den som en tvättsvamp.