Friday, 6 July 2012

Appropå konsumentdebatten

Mogli (galet namn, galen person? ja, efter vad jag läst och dömer henne efter, dvs enbart den sidan jag länkat till) har ju förklarat att överkonsumtion inte är överkonsumtion, det är att bry sig om klädestillverkarna. Man får köpa hur mycket kläder man vill så länge de är svindyra, för då får arbetarna mer betalt och bor i Italien eller Frankrike. Logiken är brandsäker, så jag har nu själv spenderat tusentals kronor på kläder jag aldrig kommer att bära eftersom jag hatar överkonsumtion. Ner mer överkonsumtionen, handla mer dyra kläder! Jag ser fram emot hennes lösning på hur man skall tackla drogproblemen genom att ge ut smutsiga droger på gatorna, och förklaring på hur man kan sänka fattigdomen i världen genom att ge alla pengar och tillgångar till de rika.

Jag funderar nu på att slå mitt slag mot överkonsumtionen genom att införskaffa hundra av Gwyneth Paltrow t-shirtar. Ja, det är alltså Gwyneth som säljer dessa unika kreationer och förklarar att det är en "klassisk huvudbeståndsdel i var garderob", vilket förklarar den saftiga prislappen. Man kan inte argumentera med den logiken. Man kommer ju att spara på miljön i det långa loppet.
Eller, det skulle jag gjort iallafall, om det inte vore så att dom bara säljs i Amerika. Jag blir nu antagligen tvungen att flyga till Amerika, köpa tröjorna och flyga hem. Det blir ju bättre för miljön också.

No comments:

Post a Comment

Jag blir så glad när ni kommenterar. Jag älskar uppmärksamheten och suger upp den som en tvättsvamp.