Saturday, 28 July 2012

Framtiden är förstörd

Nu när jag flyttat tillbaka till Sverige har jag funderat på att skaffa mig ett riktigt yrke. Tanken slog mig när jag fick syn på en reklam för en sotarutbildning via facebook, men efter noggrannt övervägande kom jag fram till att jag inte ville bli sotare. Det skulle bli för jobbigt att pendla, speciellt eftersom ungen fortfarande är så liten och alla timmar man lagt ner skulle bli bortkastade om han skulle glömma bort mig eftersom han aldrig såg mig i dagsljus längre. Men tanken slog rot: skall jag inte ta och skaffa mig ett riktigt yrke istället? Visst, jobbet jag haft tidigare har varit ganska spännande och det var helt tokigt bra betalt med tanke på att jag faktiskt... nej, jag skall inte klanka ner på mig själv. Arbetet hade bra lön eftersom jag var bra på mitt jobb, arbetade hårt och tillförde mycket till organisationen. Skall inte vara så svensk och förminska mig själv (tänk om framtida chefer hittar bloggen direkt under en löneförhandling - katastrof).

I vilket fall hade det ju varit kul med ett jobb där man faktiskt behövdes, inte bara ett sådant där kontorsjobb där man håller presenationer och möten och annat fluff. Arbeten jag funderat på är:

  • Barnmorska. Ett bra, stabilt yrke som alltid kommer att behövas. Valdes bort då jag ju inte tycker om att ha hand om människor, inte tycker att graviditeter är spännande eller intressanta, inte tycker om andras kroppar och inte vill jobba obekväma arbetspass. 
  • Sjuksköterska. Exakt samma resonemang som ovan, med tilläggen att det är sämre betalt men också mindre utbildning. 
  • Polis. Lite häftigt att vara gris och ha makt över vem som får en bra passbild. Gick bort av så många anledningar att jag inte ens orkar börja lista dem. 
  • Aromaterapeut, reflexolog, kostexpert, coach eller annan bluffmakare. Massvis med pengar i sådant, och utbildningen kan man ju fixa online. Gick bort eftersom min man sade att han skulle lämna mig om jag sålde mig sådär. Dessutom har jag slängt alla mina kläder från Indiska och orkar inte hålla på och banta för att se lockande ut.
Jag fantiserar om att öppna en härlig gogo-bar där jag kan ha musik jag tycker är bra och inredning jag tycker är snygg, men den hade ju aldrig kunnat överleva.

Så det får allt bli att gå tillbaka till själslösa jobbet jag är bra på och tjäna pengar för att försörja familjen. Precis vad jag ville när jag var liten.

No comments:

Post a Comment

Jag blir så glad när ni kommenterar. Jag älskar uppmärksamheten och suger upp den som en tvättsvamp.