Wednesday, 11 July 2012

Jäkla jäkla jäkla jäkla feminister!

En varning och bekännelse: jag har haft en mycket lång och utmattande dag, och jag verkar ha fått spontan foglossning vilket i kombination resulterar i ett extra irritabelt humör. Ta därför det jag skriver med en nypa salt, hata mig inte och be mig inte att känna likadant imorgon. Men just nu känner jag mig så sjujäkla trött på diverse feminister att jag börjar att hysa agg mot själva ordet.

Alltid skall det diskuteras barnkläder i det oändliga och man skall jämföra, mäta och väga:
"Min son har Hello Kitty."
"Min dotter har min sons gamla kläder från när han var samma storlek."
"Min dotter har aldrig fått se en Disneyfilm. Man måste lära dom att prinsessan kan rädda sig själv."
"Jag tycker det är äckligt med pojkar i små camouflagekläder och snagg. Inte undra på att dom växer upp till små inbilskna och obehärskade banditer! Dessutom leker dom med krigsleksaker vilket får mig att rysa. Man borde inte låta dom göra det, för då behandlas dom annorlunda eftersom folk får en annan attityd mot dom vilket är fel. Men jag äcklas ändå och blir arg när jag ser dom."
"Min dotter beter sig som en obehärskad bandit. Jag tycker det är bra att hon får rasa ut utan att oroa sig för om hon är 'söt' eller 'flickig'."
"Ja det är bra. Min dotter har bara blåa kläder - snyggt!"
"Min lilla pojke vill bara ha dinosaurietröjor och snickarbyxor, så då får han ha det."
"MEN HERREGUD! Tror du inte man fattar att det är du som påverkat honom eller? Får han leka med krigsleksaker också? Så jävla fel hur du tvingar dina ideal ner i halsen på honom och inte låter honom bara vara människa snarare än att vara pojke!"
"Min dotter vill bara ha rosa."
"Jaha, där ser man hur samhället påverkar dom när dom är små. Egentligen borde dom inte få kolla på TV eller nånting, då blir dom påverkade. Hade hon inte sett att det är 'rätt' att ha rosa hade hon inte velat ha det."

Det blir förbannat enformigt efter ett tag. Jag kommer att anta att ingen läste igenom allt det där jiddret utan bara skummade. Man gör det.

http://img.dailymail.co.uk/i/pix/2007/11_04/chefDM2711_468x463.jpgMan talar om mångfald men förstår sig inte på att kunna acceptera andras ungar. Tabula rasa härskar fortfarande - barn är vad man gör dom till. Ingen gillar någon färg utan att föräldrarna tvingat det på dom - utom om det är en färg som inte är stereotyp för könet. Det är ofta samma kvinnor som förfasar sig över bröllop och inte kan förstå hur någon kan vara så dum att dom vill ha en stor, vit klänning - du ser hur samhället påverkar! Kör ner Disneyidealen i halsen på oss. Ingen ville vara vacker på sin bröllopsdag innan Disney berättade det för oss.

Vad hände med valfriheten? Valfriheten att få vilja vara fin? Valfriheten att vilja klä sina barn i kläder man tycker dom är söta i och trivs i?

Just nu är jag trött på feminismen. Just nu tycker jag att feminister är självbelåtna, kacklande moralkärringar som skulle må bra av att hitta en annan hobby. Just nu ser jag bloggande feminister som reinkarnerade femtiotals-hemmafruar som skvallrar om grannarna och tycker att hon därborta inte är någon bra mamma för att hon inte dammsuger gardinerna och där det viktigaste är hur allt ser ut snarare än hur det faktiskt är.

Just nu är jag så trött att jag förstår varför folk fnyser åt feminismen.

2 comments:

  1. Sådär är det ju med vilken ideologi som helst. Det finns de som överdriver, ska vara värst/bäst, överanalyserar, har dubbelmoral etc inom alla politiska fält. Tycker varken feminister är ett undantag eller ett praktexempel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Absolut. Det är bara för att jag inte läser politiska bloggar på någon annan arena som jag endast fokuserar på feminismen här. Jag tycker inte heller att feminismen är värre än något annat. Det enda lustiga jag kan tänka mig med feminismen är väl att man sällan kan hitta två feminister som håller med varandra om vad feminismen är, varför den behövs, vilka frågor man skall kämpa för och hur.

      Delete

Jag blir så glad när ni kommenterar. Jag älskar uppmärksamheten och suger upp den som en tvättsvamp.