Tuesday, 31 July 2012

Ny filmvecka!

Äntligen är det dags! Igår var jag så trött att jag knappt ens orkade gå in och lägga mig vid dagens slut, så man kan knappast klandra mig för att jag glömde att det var måndag. Filmdagen! Som alla har längtat. Jag kan förstå att alla kanske är lite ilskna över förseningen, så jag kan bara be om ursäkt. Förlåt mig.

Som kompensation för min blunder har jag tänkt ta fram en riktig höjdare, nämligen "A Hatchet for the Honeymoon" av den store Mario Bava. Jag kan inte påstå att jag sett sådär hemskt mycket Bava, men av det jag sett är det min absoluta favorit. Det är en sådan enorm glädje i allt, från kostymer till dialog och framförandet av skådespelarna, det är verkligen en fröjd för var sinne.Historien är så som följer: John Harrington (spelad av den smaskige Stephen Forsyth) är arvtagare till ett modehus som specialiserar sig på brudklänningar. John och frun Mildred börjat hata varandra och lever i ett dött äktenskap, John flirtar med modellerna i hans modehus och har sina små sidospår i äktenskapet i godan ro och allt löper på i gamla spår. Tyvärr visar det sig snart att John bakom sitt stiliga yttre döljer en psykologisk störning som gör att när han ser en kvinna i brudklänning löper han amok och måste döda, döda, döda med en köttyxa!

http://www.gotterdammerung.org/film/people/male/italy/00007778.jpgFilmen är i mångt och mycket totalt oförutsägbar, och jag tillbringade större delen av filmen med ett leende från öra till öra. Om ni skall se enbart en Bava rekommenderar jag att ni tar en annan, men varför välja när man kan frossa? Den här filmen är en perfekt inkörsport till den store Bavas filmer.

Filmen är f.ö. en uppenbar inspiration till American Psycho med vissa scener nästan identiska, men Bavas film är givetvis mycket enklare gjord.

Jag är avundsjuk på alla som ser den här filmen för första gången. Drick en kall öl eller två och servera filmen tillsammans med en god vän eller älskare.

No comments:

Post a Comment

Jag blir så glad när ni kommenterar. Jag älskar uppmärksamheten och suger upp den som en tvättsvamp.