Saturday, 7 July 2012

Samhällsproblem

Jag förstår mig inte på folk.

Dagligen hör jag kvinnor klaga över sina själviska män. Dagligen får jag läsa texter i mammaforum där kvinnor förklarar hur totalt jävla värdelösa deras män är (ibland använder de det uttrycket, ibland inte, men andan är uppenbar). Män som kommer hem ifrån jobbet och inte orkar "hjälpa till" med sina ungar och sina hem utan måste sitta och slappna av framför datorn med en öl tills det är middagsdags, och sedan tar och lägger sig tidigt. Män som "behöver vara lite för sig själva" och därför går ut på krogen direkt efter jobbet varje fredagkväll och därför ligger och är bakfulla varje lördag. Män som ilsket sover på soffan eftersom barnet fortfarande vaknar 5-6 gånger varje natt och det tar för lång tid för frugan att natta om. Män som måste ringa och fråga varför barnet gråter när lilla frugan gått ut på promenad ensam för första gången på ett halvår. Män som vägrar att byta blöjor, för tusan. Genomsjälviska, barnsliga, oresonliga jävla män som inte kan ta ansvar för sina liv och vägrar leva med en kvinna på samma villkor.
http://perlbal.hi-pi.com/blog-images/762751/gd/132674141626/Pappaledig.jpgOch kvinnorna som accepterar. Biter ihop, ilsknar till, gråter, ger ifrån sig hopbitna antydningar om skilsmässa - men accepterar.


Det är svårt att veta vad det är för person man skaffat barn med innan barnet kommer. Jag skrattar alltid skadeglatt när jag hör om folk som skaffar barn för att lappa ihop förhållandet, sådan dumhet bestraffar sig alltid. Men även om man nu blir på smällen och mannen fortsätter att vara ute och dricka varje helg medan man sitter där och grinar, då är det väl vårt ansvar att ändra på det? För barnens skull, om inte annat.

Vi snackar om att barnen måste ha könsneutrala färger på kläderna så att de kan växa upp med tusen möjligheter - vad fasen gör det när det verkar som att alla i hemlighet bor kvar i femtiotalet? Delvis skamset (man skall ju vara jämställd, och man vill ju inte att folk skall tro att man är svag och blir utnyttjad), delvis med stolthet (tänk vad starka vi kvinnor är egentligen, att vi ensamma kan ta hand om både barn, man och hem, och ge upp oss själva fullständigt utan att bryta ihop - det är styrka).

Vad gör det att man handlar allt på Polarn och Pyret när mamma fortfarande gör allt och pappa fortfarande sitter och kollar på fotboll och dricker öl, man tror ju inte att det är sant. Man tror inte att det är så, inte idag, inte i Sverige. Man tror att kvinnor sätter sig ner och tar ett snack med mannen, kräver praktiska förändringar och vägrar att ta på sig föräldraskapets martyrroll, men nej. Det verkar fortfarande vara normalt. Faktiskt så normalt att när man frågar dessa kvinnor varför de accepterar sådan skit får man arga svar där de förklarar att de verkligen inte accepterar situationen, men att de inte har något val utom att.... ja, acceptera. Och alla tycker att det är okej. Stor systerkram, vad stark du är, imponerande! Och dessutom skall de vara busiga nu och gå ut helt själva, bara lämna barnet med den bakfulla mannen så fort han vaknat och ätit frukost. Sedan skall hon faktiskt gå ut och ta sig ett par timmar egentid och rensa rabatterna eller gå och promenera, riktigt unna sig något hon egentligen inte har rätt till som straff för hans själviska beteende. Hihi, busigt!

Folk talar om att prostitution är ett samhällsproblem som skall bekämpas. Att kvinnor inte har rätt till att välja offerrollen (om nu självvald, säker prostitution är att vara ett offer, vilket jag å andra sidan inte anser). Men vad är egentligen det större problemet - att det finns kvinnor säljer sex eller att många kvinnor sliter ut sig så fullkomligt dagligen utan att någon ens ser något fel i detta. Situationen är normal. Och jag är äcklad.

6 comments:

 1. Blir lite deprimerad över hur förhållanden ser ut. Jag funderar på att frya in mina ägg så att jag kan vänta åtminstone femton år till innan jag slår mig ned med någon nisse och skaffar barn. Pallar inte med killar som ska springa ute på krogen när de nyss fått en bebis. Tyvärr är det antagligen ännu värre i England.

  Vad menade du med "inte delfiner" på min blogg förresten? föll en del av en kommentar bort eller ville du bara säga att du inte gillar delfiner? hehe

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag gillar inte delfiner. Jag tycker dom är så klychiga och att folk som tycker om delfiner är lata.

   Alla förhållanden är ju inte usla. Min man är irländare och behandlar mig inte som ett jobbigt hinder mellan hemmets trista kaos och pubbens lysande utopia, men så är ju han ganska gammal också och har vett på att fatta att han aldrig kommer att få en het yngre kvinna som kan stå ut med honom igen. Nej, jag vet faktiskt inte vad man kan göra, men jag blir ledsen när jag ser hur det står till, men det krävs nog en smartare person än jag för att hitta på en lösning.

   Delete
 2. Haha men vafan killen som blev misshandlad var mer eller mindre apatisk innan han började hänga med delfinerna. De helade honom, som genom ett mirakel. Men ja, han kanske var lite lat.

  Nej, självklart är inte alla förhållanden dåliga, men alldeles för många är det. Hur gammal är din man förresten?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Delfinerna helade honom inte. Hade han hängt med ett gäng getingar hade dom inte helat honom. Delfiner är inte magiska eller speciella, dom mobbar och våldtar varandra. Om han helades genom att hänga med delfiner var det inte delfinernas förtjänst, utan för att snubben helade sig själv (kanske för att han gillade delfiner, inte vet jag). Folk tror att man kan ha en "själslig koppling" till djur och att djur bryr sig om en, men det är bara önsketänkande. Jag tror jag skall skriva en blogg om detta. Jag blir så upprörd.
   Min man fyller 40 i höst, han är 14 år äldre än mig.

   Delete
 3. Men alltså det är ju bevisat att folks depressioner blivit bättre av att simma med delfiner. Inte att hänga med getingar dock eller simma med typ guldfiskar. Jag vet att delfiner kan vara hemska mot varann, men de har alltid hjälpt människor. De är som oss, antar jag.

  När du skrivit om din man har jag fått bilden av att han är typ 60! Trettionio är ju ingen ålder när man tänker efter, har haft äldre lovers än så! They are the best ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det är väl roligt för folk att simma med delfiner. Det betyder ju inte att det är något speciellt med delfinerna, utan att vi tycker att det är något speciellt med dom. Det är som hon vargälskaren som påstod att hon hade en själslig relation med vargarna på skansen eller var det var, och som blev uppäten. Delfinerna struntar väl i oss, men vi tycker att dom är härliga så då blir man glad när man tror att någon bryr sig och att universum inte bara struntar i en. Dom hjälper inte alls alltid människor, ibland attackerar dom människor och ibland försöker våldta oss, festligt nog. Varför skulle delfiner bry sig om oss som ras? För att dom är så intelligenta? Struntprat. Är dom som oss försöker dom utnyttja situationen till sin fördel. Det är inte ofta man ser människor som kastar sig i vattnet för att brotta ner hajar för att hjälpa ensamma delfiner.

   Delete

Jag blir så glad när ni kommenterar. Jag älskar uppmärksamheten och suger upp den som en tvättsvamp.