Tuesday, 31 July 2012

Vad är en livsstil?Jag försöker hitta nya bloggar lite nu och då, och googlar fraser som "rolig blogg" eller "blogglista" med sorgliga resultat. Jag gjorde en liten paj med resultaten.


Dessa är säkerligen alldeles utmärkta bloggar jag snubblat över. Alla hade mycket livsbejakande, antagligen hemmagjorda bilder med skrattande personer och vackra kvinnor med väldigt rött läppstift, och det tyder ju på att de åtminstonde blir glada av att läsa det de skriver om, och att de är färgstarka karaktärer.
Alla bloggarna var skrivna av kvinnor eller flickor och hade beskrivningar av stilen "Hej och välkommen till min vardag! Här kan du läsa om mina favoritintressen som inredning, design, matlagning mode, träning, bakning och naturligtvis shopping och skönhet. Jag skriver också om mina galna kompisar och hunden Karro, häng med!"

Det verkar ju konstigt att alla har sådana intressen, tänker jag. Jag menar inte att säga att de är trista eller ointelligenta, givetvis inte, jag tycker bara att det är konstigt att alla har intressen av stilen att handla saker eller testa olika färger på sminket. Men tydligen har alla andra också sådana intressen, de hade ju inte varit så stora bloggare om inte många människor hade läst om det de skrev. Jag själv är ju ganska ny till att vilja läsa bloggar, så jag tycker att det är konstigt iallafall.

Jag får nog bara vara lite mer specifik i mitt googlande. Även ordet "filmblogg" har hittills kammat noll. "Exploitationfilm blogg" är även det en miss eftersom alla de bloggarna mest påminner om min egen, och något så dåligt skrivet orkar jag inte med att läsa.

4 comments:

 1. Vackra kvinnor med rött läppstift, TAR ÅT MIG!!!!!

  ReplyDelete
 2. Nu ved jeg jo ikke med alle andre, men selv har jeg en "dagbogsblog" fordi jeg har en ganske ekstrem dødsangst, så det bliver ligesom en måde at sikre, at mine minder ikke forsvinder fuldstændigt, når jeg dør. At en eller anden del af mig overlever. Hvilket garanteret er en helt syg måde at tænke på, men ikke desto mindre...

  Derudover har jeg en blog om russisk politik også, men det er ganske død p.t. Har selvfølgelig andre, mere intellektuelle interesser også, men har ikke samme angst omkring dem, så jeg har ikke brug for at skrive om dem på samme måde.

  Håber, i øvrigt det er ok, at jeg kommenterer på dansk? Kan også skrive på svensk, men mit svensk er ganske ynkeligt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Själv har jag ju skaffat barn och tillbringar mycket tid med att hälla in mina tankar i honom, antagligen undermedvetet så att jag kan dö med gott samvete. Det är mindre tidskrävande än en dödsdagbok, man kan hålla på samtidigt som man t.ex. lagar middag eller vattnar blommor. Roligt det där med vilka olika metoder man har för att hålla dödsångesten stången.

   Delete

Jag blir så glad när ni kommenterar. Jag älskar uppmärksamheten och suger upp den som en tvättsvamp.