Monday, 13 August 2012

RasismDet verkar som att jag snubblar över nya stolt "svenska" nättidningar varje dag.

En kommentator hos Lady Dahmer tipsade om en artikel skriven av en uttalat ung, svensk tjej som poserar tillsammans med en hund och inte är fördomsfull men däremot har en mejladress hos Nationell Idag, inte att förvirra med Nationell.nu (eller, mja, ganska lika verkar de).  På Nationell Idag kan man se reklam som "Mamma Pappa Barn - Bevara Äktenskapet!" eller "PRAAG - South Africa Needs Your Help" där man kan donera pengar till de stackars arierna i sydafrika - tydligen blir de utsatta för rasism, vilken skandal!

 Det kittlar i axlarna av rädsla när jag ser sådant här. Invandrarfientligheten kommer närmre. När artiklar börjar att spridas hos feministbloggare som tips för framtida bloggar (antar jag), då är det illa. När en tidning annonserar om en gratis burk skunksprej som skydd för stackars svenska tjejer när man blir prenumerant, då är det illa. Det är illa nu.

Det lustiga är att jag precis tänkt blogga om hur härligt det är i mitt lilla ghetto-område, fullt av somaliska och syrianska ungar som svärmar runt sonen så fort vi kommer ut. Alla tävlar om vem som kan vara snällast mot de mindre barnen, alla sitter och hjälper varandra med leksaker och läxor och om något syskonpar börjar bråka slutar det alltid med att de ber om ursäkt och kramas. Okej, nu kan det vara olika när jag som vuxen inte är med, men jag väljer att ignorera det och bara se den sockersöta illusionen framför mig. Jag är jätteglad att jag får bo i ett sådant härligt område, fullt med härliga grannar (utom mormonerna som bor på första våningent). Det är så sorgesamt att se att vi fortfarande idag tydligen ser vissa ungar som tillgångar och andra ungar som problem.

No comments:

Post a Comment

Jag blir så glad när ni kommenterar. Jag älskar uppmärksamheten och suger upp den som en tvättsvamp.