Tuesday, 18 September 2012

Mental hälsa

En gång för kanske 6 veckor sedan när min son vaknade klockan 4,45 på morgonen och vägrade somna om fick jag sången "Three Second Rule" snurrandes i huvudet. För att lägga sten på börda, liksom.


It's called a three second-ruuuu-huuuu-hu-huuuule.... like the kind of rules you have in school.
It's just my three second-ruuuu-huuuu-hu-huuuule.... like the kind of rules you have in school.

SKRIIIIIIIIIK!


It's called a three second-ruuuu-huuuu-hu-huuuueewl.... like the kind of rules you have in school.

Gnäll. Skrik. Skrik.


It's called a three second-ruuuu-huuuu-hu-huuuule.... like the kind of rules you have in school!

SKRIIIIK!


It's called my three second-ruuuu-huuuu-hu-huuuule.... like the kind of rules you have in school.

Ni som själva hållts vakna vid den tiden på morgonen vet vilken kall känsla av impotens som uppstår. Man vet inte hur länge det kommer att vara, man vet inte vad man kan göra, är bråkmakarna grannar hade man gått upp och huggit armen av dem med en sabel om man haft en till hands. Våldsamma fantasier tar vid och hela huvudet svämmar över att raseri, frustration, tom hjälplöshet. Man hör kanske grannarnas skratt och vill straffa dem för alltid, önskar dem cancer och krossade hjärtan eller våldtäkt.
Just för att man inte kan göra slut på situationen och inte vet hur länge den varar kan man inte härda ut - såvitt man vet kan man ha dött i sömnen och befinner sig i ett evigt helvete med en gnällig unge eller en bekymmerslös bunt grannar.

...

Efter kanske en halvtimma eller en trekvart somnade sonen, men låten var kvar. Den snurrade så att jag inte kunde somna om. 'S just my three second-ruuuuuh-huuuu-hu-heeeewl, that's why it's called my three-second-ruuuuu-huuuuhuuhuuuuule, my three second-rule.....

Efter ett tag sjöng jag med. Jag sjöng högt med tårarna rinnandes.

Därför fruktar jag inte döden. Så som jag ser det är döden en befriare. Vi har ljusa stunder, vi har mörka stunder, men enbart döden ser till att vi aldrig mer kommer att hamna i situationer som den där.

1 comment:

Jag blir så glad när ni kommenterar. Jag älskar uppmärksamheten och suger upp den som en tvättsvamp.