Monday, 10 September 2012

Släktens hulk

Min kusin är på smällen. Min mormor har alltid jämför mig med min kusin och alltid funnits otillräcklig, men det kan ju vara tvärtom också (mormor har lite svårigheter). Enligt min mormor är min kusin bättre av följande skäl:

 1. Smalare. Detta är mycket viktigt för min mormor. 
 2. Svensk pojkvän. Efter vad mormor hört har alla min kusins pojkvänner varit svenskar, och därför bättre än mina irländare eftersom de är utlänningar. 
 3. Större brudkista, eftersom kusinen fick massa handdukar och virkade glasunderlägg av mormor hela tiden för att se till att hon blev anständigt gift. Jag behövde inte så mycket eftersom jag var ganska tjock och därför inte skulle bli gift iallafall. 
 4. Snyggare än jag på mitt bröllop. (Sved extra mycket efter punkt tre)
 5. Utbildning. Mycket viktigt. Jag har noll, min kusin svämmar över av kunnande.
I vilket fall verkar kusinens graviditet vara en total dröm hittills, och dessutom har hon redan connectat med barnet vilket inte jag gjorde förrän typ en månad efter förlossningen pga min känslomässiga dvärgism. Min egen graviditet var så hemsk att jag varje dag undrade hur i hela friden det kunde vara värt det.

Jag borde vara avundsjuk men det är jag inte. Jag är glad. Bara glad. Inte ens avundsjuk för en gångs skull. Så glad är jag.

Grattis grattis. (Men hoppas iallafall litegrann inners inne att du åtminstone får hemorrojder eller något, storlek mindre naturligtvis. Man är ju bara människa.)

PS. Säg till om du behöver tips mot hemorrojder.

4 comments:

 1. Hahaha... Jag vill ju bara krama dig :D Du är ett geni, trots att du, till skillnad från mig saknar den gedigna 4/5 lärarutbildning jag innehar.

  "Mormor" är inte alls lika berömmande när hon talar MED mig som när hon talar OM mig tydligen!

  Hon blev ju mycket upprörd när min första sambo var libanes och helt förtvivlad när hon fick veta att jag är gravid utan att vara gift. Hon förutsatte givetviiis att det var en olycka som följd av att jag hade legat runt med en massa olika, främmande karlar! Jag förlåter henne för att hon är gammal och från en lite finare familj.

  Du, med tanke på den krampande, ömmande känslan jag har i anus (varsågod) varje dag så kan vi väl räkna med att jag kommer få åtminstone medium-sized hemorrojder.........

  ReplyDelete
  Replies
  1. Var din första kille libanes?! Usch, här blir inga kramar.

   Du kan trösta dig med att morfar berättade för Sara att han aldrig blivit tillsammans med mormor på riktigt om hon inte blivit på smällen (tack morfar), och efter vad morsan har berättat var mormor aldrig sådär fin när det kom till sina egna karlar. Herregud, tydligen försökte hon förföra den 35-åriga sjukgymnasten för inte alls så länge sedan. Damerna i vår släkt har hett blod.

   Delete
 2. Din kusin är obehagligt smal och snygg. Usch.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hon påminner mig om skådespelerskan Edwige Fenech. I mitt huvud är hennes liv som en sorglös musikal där det värsta som händer är att de älskande har ett litet missförstånd - han tror att hon inte älskar honom, hon tror att han inte älskar henne, i slutet faller de i varandras armar och gråter av lycka.

   Total kitch.

   Delete

Jag blir så glad när ni kommenterar. Jag älskar uppmärksamheten och suger upp den som en tvättsvamp.