Tuesday, 9 October 2012

Att fånga ett rovdjur

Ett program som jag fastnat för och kan se ungefär hur många avsnitt som helst av på raken är To Catch a Predator, som nu uppnått legendstatus i populärmedia. Programmet är alltid hundra procent underhållning och man skrattar så man kiknar så länge man inte stannar upp tillräckligt länge för att fundera över huruvida det är okej vad de gör.Såhär går det till, för den som lyckats missa det. En bunt med tjocka, svettiga, medelålders amerikaner som kallar sig Perverted Justice låtsas att de är läckra amerikanska tweens i åldrarna tolv till sexton och raggar upp snuskgubbar på nätet. Efter heta samtal är gubbarna såklart ivriga att smaka lite riktig tonårsvagina eller vad det nu kan tänkas vara det är ute efter, och reser långväga för att träffa drömtweenen irl i ett hus som blivit hyrt för just denna anledning. Väl framme möts de av en nittonårig aktris i ungdomlig utstyrsel (snedvriden keps, stoppad väst) som glatt viftar in dem i huset där de tyvärr möts av presentatören Chris Hansen, en allvarlig medelålders man i marinblå kostym och djup stämma som frågar vad de gör där.
  "Did you come here looking to have sex with a thirteen year old girl?", frågar Chris och ser lugnande ut, så att de inte skall skrika och rusa ut på stört allihop. Ibland tror gubbarna att det är en terapeut som skall hjälpa dem, men oftast inte.
  "Why, no sir! Nothing could be further from my mind!" stammar gubbarna och börjar hala fram förklaringar på varför de är där. Ofta kom de till huset för att skälla på flickorna och be dem att sluta bete sig opassande, andra gånger ville de bara vara vänner. De svettas och pladdrar och börjar nästan tro sig själva, varpå Chris Hansen plockar fram utskriften ifrån sexchatten där gubbarna grafiskt lustat efter småflickorna, och börjar läsa med oroad stämma.
  "You say you want to... blank her blank and then watch her blank her own blank while you blank. What should I think of that? It sounds like you came here looking for sex with an underage girl", fortsätter Hansen skoningslöst, tills han tröttnar och släpper iväg gubbarna som dock blir brutalt tacklade av överagressiva polier som helt uppenbart spelar upp den potentiella faran för kameran. Gubbar blir tazade, gubbar skriker i falsett och gråter efter mamma, och blir till sist inkastade i en polisvan där de får sitta och skämmas med alla andra snuskgubbar som blivit upplockade den dagen.

Det är helt vansinnigt roligt. Så länge man inte tänker på de gångerna när en typ nittonåring kommer för att träffa en sextonåring och sedan får leva resten av sitt liv med en pedofilstämpel.

2 comments:

  1. Har också varit lite beroende av denna show. Helt klart osmaklig entertainment, men man kan ändå inte låta bli att titta. Har det verkligen varit ett fall där en 19-åring trott att han ska träffa en 16-åring?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag måste titta på hela serien igen (åh, nej!), men det har funnits nittonåringar och såvitt jag vet går åldern upp till sexton för de påhittade tjejerna. Majorly no bueno när de bara "du tänkte våldta det här oskyldiga femtonåriga barnet!" och man bara "öh, hur gammal var jag egentligen....".

      Delete

Jag blir så glad när ni kommenterar. Jag älskar uppmärksamheten och suger upp den som en tvättsvamp.